tiistai 26. maaliskuuta 2013

Suklaata ja vadelma





Tein ajat sitten ystävän häihin suklaajuustokakkuja. Resepti on kummitellut pöytälaatikossa ja nyt päätin vihdoinkin kirjoittaa sen loppuun.

Juusto massa
350g Tummaa suklaata
  3 dl  Kermaa
  2      Kananmunan valkuaista
300g  Juustoa
1,5dl  Sokeria
Pakaste vadelmia

Kiille
3  Liivatelehteä
1  Lime
2 1/2 dl Vadelma mehua
Sokeria

Keksi pohja.
200g Digestivekeksejä
100g Margariinia

Murskaa keksit ja sekoita murskan joukkoon sulatettu margariini. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivin paperin pala ja laita reunat kiinni. Painele keksimassa vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin jäähtymään.
Vatkaa kerma ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot kevyesti nostellen.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa vesi hauteessa ja sekoita sulanut suklaa juustomassaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Massa pitää sekoittaa kokoajan koska sula suklaa jähmettyy joutuessaan kosketuksiin kylmemmän juustomassan kanssa. Yhdistä sitten kerma- valkuaisvaahtoon.

Kaada noin puolet täytteestä nyt keksi pohjan päälle ja tasoita. Asettele osa pakastevadelmista tasaisesti kerrokseksi juustomassa päälle. Ihan reunoja kannattaa välttää siistimmän lopputuloksen saamiseksi. Kaada sitten loppu juustomassa vuokaan ja tasoita. Voit hölskytellä vuokaa lopuksi mikä tasoittaa pintaa vielä entisistään. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään n. 3 tunniksi.
Juustomassan pitää olla kunnolla hyytynyt ennen kiilteen laittamista.
Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita vadelmamehusta sokerista ja limen mehusta sopivan makea mehu. Kiehauta n.1/2 dl mehusta ja sulata siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa ja jäähdytä. Kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa. Asettele nyt kakun päälle lopuista jäljelle jääneistä vadelmista halutessasi koriste kuvioita kiilteeseen. Kaada kiille mehu hitaasti täytteen päälle lusikan kautta. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään.

Kakkuun kannattaa käyttää hyvää tumma suklaata itse taisin käyttää ainakin 65-70% suklaata. Kakun suklaisuutta taittavat sen sisällä olevat vadelma ja yhdistelmä toimi ainakin omasta mielestäni todella hyvin.






   Kille voi olla myös tehty paseeratusta vadelmasta













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti