Pidemmän aikaa olen etsiskellyt sitä täydellisen
porkkanakakun reseptiä. On kokeiltu kerroskakkuja ja niitä tavallisempia
kuorrutettuja piirakan tyyppisiä. Lisä haastetta on tuonut toive siitä, että
resepti pitäisi olla toteutettavissa maidottomana ja gluteenittomana. Tällä
hetkellä ollaan pisteessä jossa Annin uunissa blogista löytynyt resepti on
ollut paras tähän mennessä pienillä muutoksilla.
Ei etsintä varmaan tähän pääty mutta tämä resepti jatkaa
luottoreseptinäni siihen asti, kunnes seuraava täydellinen löytyy. Tällä reseptillä kuorrutetta tulee reilusti mutta olen itse tehnyt nämä välillä muffinseiksi jolloin on jäähtynyttä kuorrutetta on ollut mukanva pursottaa reilusti leivosten päälle.
Pohja
3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä
1tl vanilja sokeria tai 0,25 tl vanilja uutetta
4,5 dl vehnäjauhoja tai gluteiiniton vaalea jauhoseos
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
300 g porkkanaraastetta
Mittaa sokeri, öljy, ja munat kulhoon vatkaa kevyesti
sekaisin. Lisää tässä kohtaa myös vanilja tiiviste, jos käytät sitä. Sekoita toisessa kulhossa loput kuivat aineet
ja mausteet sekaisin. Lisää jauhoseos munaseoksen joukkoon pienissä erissä
siivilänläpi. Sekoita taikinaa, kunnes kaikkia aineet ovat sekaisin. Lisää
lopuksi porkkana raaste. Sekoittamiseen kannattaa käyttää nyt puu haarukkaa.
Kaada taikina leivin paperilla vuoratulle pellille ja paista
uunissa keskitasolla 170 asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes taikina on kypsää
ja väriltään kullanruskea. Jätä pohja jäähtymään ja valmista sillä aikaa
kuorrutus.
Kuorrutus
250 g laktoositonta tuorejuustoa tai Oatly på macka
maustamaton "juusto"
100 g laktoositonta voita tai keijua
6 dl tomusokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sekaisin kunne
aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Seos on hiukan kuivaa ja kokkareista. Lisää
joukkoon kylmä tuorejuusto jolloin massa tasoittuu. Vatkaa seosta ainakin 5
minuuttia sähkövatkaimen suurimmalla nopeudella, kunnes massa on vaaleaa ja
kuohkeaa. Varo kuitenkin sekoittamasta massaa liikaa, ettei se juoksetu. Laita kuorrut odottamaan jääkaappin jos pohja ei ole vielä jäähtynyt.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja leikkaa piirakka
valmiisiin annospaloihin. Pellillisestä tulee noin 18 palaa valmista piirakkaa
riippuen pellin koosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti