tiistai 15. lokakuuta 2019

Parhaan porkkanakakun etsintä



Pidemmän aikaa olen etsiskellyt sitä täydellisen porkkanakakun reseptiä. On kokeiltu kerroskakkuja ja niitä tavallisempia kuorrutettuja piirakan tyyppisiä. Lisä haastetta on tuonut toive siitä, että resepti pitäisi olla toteutettavissa maidottomana ja gluteenittomana. Tällä hetkellä ollaan pisteessä jossa Annin uunissa blogista löytynyt resepti on ollut paras tähän mennessä pienillä muutoksilla.
Ei etsintä varmaan tähän pääty mutta tämä resepti jatkaa luottoreseptinäni siihen asti, kunnes seuraava täydellinen löytyy. Tällä reseptillä kuorrutetta tulee reilusti mutta olen itse tehnyt nämä välillä muffinseiksi jolloin on jäähtynyttä kuorrutetta on ollut mukanva pursottaa reilusti leivosten päälle.

Pohja

3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä
1tl vanilja sokeria tai 0,25 tl vanilja uutetta
4,5 dl vehnäjauhoja tai gluteiiniton vaalea jauhoseos
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
300 g porkkanaraastetta

Mittaa sokeri, öljy, ja munat kulhoon vatkaa kevyesti sekaisin. Lisää tässä kohtaa myös vanilja tiiviste, jos käytät sitä.  Sekoita toisessa kulhossa loput kuivat aineet ja mausteet sekaisin. Lisää jauhoseos munaseoksen joukkoon pienissä erissä siivilänläpi. Sekoita taikinaa, kunnes kaikkia aineet ovat sekaisin. Lisää lopuksi porkkana raaste. Sekoittamiseen kannattaa käyttää nyt puu haarukkaa.
Kaada taikina leivin paperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa keskitasolla 170 asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes taikina on kypsää ja väriltään kullanruskea. Jätä pohja jäähtymään ja valmista sillä aikaa kuorrutus.

Kuorrutus

250 g laktoositonta tuorejuustoa tai Oatly på macka maustamaton "juusto"
100 g laktoositonta voita tai keijua
6 dl tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sekaisin kunne aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Seos on hiukan kuivaa ja kokkareista. Lisää joukkoon kylmä tuorejuusto jolloin massa tasoittuu. Vatkaa seosta ainakin 5 minuuttia sähkövatkaimen suurimmalla nopeudella, kunnes massa on vaaleaa ja kuohkeaa. Varo kuitenkin sekoittamasta massaa liikaa, ettei se juoksetu. Laita kuorrut odottamaan jääkaappin jos pohja ei ole vielä jäähtynyt. 
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja leikkaa piirakka valmiisiin annospaloihin. Pellillisestä tulee noin 18 palaa valmista piirakkaa riippuen pellin koosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti