lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ei ihan aamiais pöydän herkkuja







Törmäsin Poeffertjes mini pannukakkuihin ensimmäisen kerran Rinkabyssa Ruotsissa 2010. Kyseistä tilannetta ehkä selvittää se että menossa oli parhaillaan 22 partiolaisten maailman jamboree ja nuo herkulliset pikku lätyt tai pannarit kummiksi niitä nyt haluaa sanoa. Tarjoiltiin Hollantilaisten partiolaisten toimesta. Siitä asti on mielessä muhinut ajatus siitä että niitä pitäisi kokoilla tehdä itse. No ajatus oli vaipunut jonnekin taka alalle kunnes törmäsin kyseisiin herkkuihin uudestaan jokin aika sitten Sillä sipuli blogissa. No tietysti asiasta innostuneena reseptiä piti päästä heti kokeilemaan. Tähän päivään mennessä tuota reseptiä on käytetty monesti ja lopputulos on aina herkullinen. Poffertje haulla löytyy netistä useampia versioita reseptistä mutta kaikille niille yhteistä on hiivan käyttö kohotus aineena. Alla on Sillä sipulista noukkimani resepti

200 g vehnäjauhoja
350 ml maitoa
8 g hiivaa
noin 1 tl suolaa
voita paistamiseen

Lämmitä maito hiivalle sopivaksi ja sekoita hiiva joukkoon.
Sekoita suola jauhoihin ja lisää sitten jauho seos nesteeseen. Sekoita hyvin.
Peitä liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi.

Tuo tunnin nostattus aika tekeenäsitä pannareista hiukan huonompaa aamiasi ruokaa mutta mitä maittavimman osan hyvää brunssia.

Perinteisesti pikku pannarit tarjotaan tomusokerin ja voi lastujen kanssa. Mutta yhtä hyvin seuraksi sopii kunkin oma lempi hillo tai siirappi. 

Seuraavaksi taidan kokeilla hiukan toisenlaista reseptiä joka löytyy täältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti