![]() |
Törmäsin Poeffertjes mini
pannukakkuihin ensimmäisen kerran Rinkabyssa Ruotsissa 2010. Kyseistä
tilannetta ehkä selvittää se että menossa oli parhaillaan 22 partiolaisten
maailman jamboree ja nuo herkulliset pikku lätyt tai pannarit kummiksi niitä
nyt haluaa sanoa. Tarjoiltiin Hollantilaisten partiolaisten toimesta. Siitä
asti on mielessä muhinut ajatus siitä että niitä pitäisi kokoilla tehdä itse.
No ajatus oli vaipunut jonnekin taka alalle kunnes törmäsin kyseisiin
herkkuihin uudestaan jokin aika sitten Sillä sipuli blogissa. No tietysti
asiasta innostuneena reseptiä piti päästä heti kokeilemaan. Tähän päivään
mennessä tuota reseptiä on käytetty monesti ja lopputulos on aina herkullinen.
Poffertje haulla löytyy netistä useampia versioita reseptistä mutta kaikille
niille yhteistä on hiivan käyttö kohotus aineena. Alla on Sillä sipulista
noukkimani resepti
200 g
vehnäjauhoja
350 ml
maitoa
8 g hiivaa
noin 1 tl
suolaa
voita
paistamiseen
Lämmitä maito
hiivalle sopivaksi ja sekoita hiiva joukkoon.
Sekoita
suola jauhoihin ja lisää sitten jauho seos nesteeseen. Sekoita hyvin.
Peitä
liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi.
Tuo tunnin nostattus aika tekeenäsitä pannareista hiukan huonompaa aamiasi ruokaa mutta mitä maittavimman osan hyvää brunssia.
Perinteisesti
pikku pannarit tarjotaan tomusokerin ja voi lastujen kanssa. Mutta yhtä hyvin
seuraksi sopii kunkin oma lempi hillo tai siirappi.
Seuraavaksi
taidan kokeilla hiukan toisenlaista reseptiä joka löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti